Opledingen en advies

SEO – HR – COPYWRITING -LAW – INTERNET MARKETING

Door - Tom Cosyns

Persoonlijke coaching – heb ik er een nodig?

Persoonlijke coaching kan uw leven ten goede veranderen. Het helpt om uw doelen voor ogen te krijgen, en geeft u de tools om ze te realiseren. Persoonlijke coaching helpt mensen om doelen te stellen en die doelen helder te bereiken. Persoonlijke coaching verandert levens. De Personal Coach is een solide hulpmiddel voor alles, van carrière tot relaties, tot gezondheid en geluk.

Voordat u een persoonlijke coach inhuurt, kunt u het beste profiteren van de inleidende sessie. Introducties kunnen een klant maken of breken. Een inleidende sessie helpt je bij het evalueren van het type coach dat je wilt. Er zijn coaches die gespecialiseerd zijn in een bepaald gebied, zoals verkoop, coaching of schrijven. Er zijn ook generalisten met een breed scala aan vaardigheden en expertise.

Persoonlijke coaching – heb ik er een nodig?

Het inhuren van een hoogwaardige coach heeft veel voordelen. Door middel van high performance coaching krijg je de hulp die je nodig hebt om een duidelijk beeld te krijgen van wat er werkelijk aan de hand is in je leven. Het helpt je erachter te komen waar je hulp nodig hebt, wanneer je die nodig hebt, en geeft je handvatten om jezelf in de wereld van vandaag te laten drijven. De inleidende sessies begeleiden je bij het inhuren van een persoonlijke coach, zodat je precies krijgt wat je nodig hebt. Deze sessies zijn bedoeld om uw situatie en persoonlijke coachingsstijl te beoordelen.

Als je doelen hebt voor persoonlijke coaching, maar geen specifiek plan om ze te bereiken, zal je inleidende sessie je helpen bepalen hoe je je doelen kunt bereiken. Doelen zijn een cruciaal onderdeel van persoonlijke coaching, maar ze alleen zijn niet voldoende. Uw plan moet bevatten waarop u zich moet concentreren om uw doelen te bereiken en hoe u gefocust kunt blijven om ze te realiseren. Je levenscoach helpt je bij het samenstellen van een persoonlijk plan.

Een ander belangrijk onderdeel van persoonlijke coaching is motivatie. Zonder een duidelijke en dwingende reden om actie te ondernemen, verliest u het initiatief om überhaupt actie te ondernemen. Uw coach zal u door een goed gepland proces leiden om u te motiveren en u met vertrouwen vooruit te helpen. Of je nu een bepaald carrièredoel voor ogen hebt of gewoon een andere benadering van je huidige carrière wilt hebben, je zult gemotiveerd worden door de oplossingen die je kunt vinden in een life coaching-praktijk.

Veel mensen zijn bang dat als ze een lifestylecoach inhuren, dit ook een stap in de richting van een persoonlijke ontwikkelingscoach kan zijn. Een persoonlijke ontwikkelingscoach richt zich op persoonlijke groei. Dit type coach kan je leren anders te denken, beter te communiceren, de productiviteit te verbeteren en nog veel meer. Persoonlijke coaches zijn echter niet gespecialiseerd in persoonlijke coaching. Daarom is het belangrijk om wat onderzoek te doen en alleen een persoonlijke coach te overwegen die echt een expert is in persoonlijke ontwikkeling en op het gebied van persoonlijke coaching.

Het vak persoonlijke coaching zit vol met gevarieerde trainingen en certificeringen. Je vraagt je misschien af of je een specialiteit nodig hebt om een persoonlijke coach te worden. Over het algemeen heeft een gecertificeerde coach een masterdiploma in geestelijke gezondheid, counseling, sociologie of sociaal werk. Een gediplomeerde professional heeft ook een bachelordiploma van een geaccrediteerde universiteit of hogeschool. Hij of zij heeft hoogstwaarschijnlijk al een paar lessen gevolgd die verband houden met coaching. Bovendien hebben de meeste persoonlijke coaches een diploma professionele ontwikkeling of een diploma van een gerenommeerde organisatie.

De meeste coaches geven je niet alleen technieken om je leven te verbeteren. Een goede persoonlijke coach zal je de voordelen laten zien van het nemen van controle over je eigen leven en de beslissingen die je neemt. Iemand die persoonlijke uitdagingen ervaart en moeite heeft met het aanvaarden van zijn eigen verantwoordelijkheid, kan baat hebben bij de begeleiding van een coach. Coaches helpen hun cliënten ook vaardigheden te ontwikkelen die hen zullen helpen door moeilijke situaties heen te komen. Bovendien kunnen coaches hun cliënten helpen bij het overwinnen van angst en depressie die hun leven kunnen beïnvloeden.